Geloof jij in de creatieve droom van jezelf of een ander?

Dan is dit het perfecte cadeau om te vragen of te geven...

Page content

Schilderen met acrylverf

Schilderen met acrylverf

Corrie en ik, de kunstenaars van Vrolijk Schilderij,  schilderen graag en eigenlijk alleen maar met acrylverf. Het belangrijkste voor ons is de kwaliteit van de acrylverf en wij gebruiken dan ook alleen acrylverf die rijk is aan pigmenten.

Daarnaast is de verf snel droog en hoeven we hier dus geen maanden op te wachten, zoals bij olieverf vaak wel het geval is. Het schilderij is dan ook vrijwel direct weer overschilderbaar (erg handig als je nogal eens foutjes maakt). Wij geven onze schilderijen daarnaast ook altijd nog een vernislaag, waardoor de kleuren nog mooier worden en deze bijna niet te onderscheiden zijn, van de kleuren van de olieverf.

Als je acrylverf dik op brengt – hetzij direct uit de tube of met zeer weinig water toegevoegd – of indien gemengd met een beetje wit, kan alle acrylverf ondoorzichtig zijn. Indien sterk verdund kan het wel doorzichtig zijn. Dit in tegenstelling tot olieverf.

Acrylverf is een synthetische waterverdunbare verf. De uitstraling van de kleuren worden steeds mooier en mooier. Deze verfsoort laat zich bovendien uitstekend mengen met allerlei andere materialen . Om een mooi kunstwerk met acrylverf te maken kunnen we daarnaast ook nog van alles gebruiken zoals bijvoorbeeld kurken, betaalpasjes, spijkers, zand, touwtjes, plaatjes, steentjes, veertjes. Enfin, verzin zelf maar. De meeste dingen liggen al standaard in ons atelier. Maar vergeet ook niet een setje paletmessen klaar te leggen. Alle bovengenoemde materialen kunnen in de acrylverf verwerkt worden. maar we kunnen er ook mee plakken of stempelen alles dat we maar leuk vinden. Deze verfsoort laat zich bovendien uitstekend mengen met allerlei andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten mediums die er zijn. Je hebt mediums om de verf dikker te maken, zodat het meer een pasta wordt, of je kan er iets doorheen doen, waardoor de droogtijd veel langzamer gaat etc. Acrylverf is gemaakt op basis van water. Wanneer de verf droogt, verdampt het water. Wat achterblijft op het doek is een kunststof elastische laag die ongevoelig is voor droogte, vocht, temperatuur en licht. We kunnen er dus op vertrouwen dat de verf op het schilderij van hoge kwaliteit is en ook een lange levensduur geniet. Dus probeer het uit en ga ook lekker schilderen met acrylverf..

  Laat een bericht achter

  Comment Section

  1 reactie op “Schilderen met acrylverf


  Door J.G.Bakker op 4 januari 2019

  Welke acrylverf (Merk) schilderen jullie mee?
  Ik schilder met Amsterdam.

  Plaats een reactie
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.