Gratis Online Workshops

Wil jij ook (leren) schilderen? Meld je dan aan voor 1 van onze Gratis Online Workshops.

Page content

article content

Wat kan schilderen toch heerlijk zijn😃

Vandaag een super dag gehad in ons atelier. Heerlijk schilderen aan nieuwe ontwerpen voor Vrolijk Schilderij. De laatste tijd kom ik daar helaas niet zoveel aan toe, omdat we met veel nieuwe projecten bezig zijn en er nogal wat vergaderingen en gesprekken voor gevoerd moeten worden.

En dat is voor mij als kunstenaar natuurlijk niet altijd helemaal mijn ding 😜 Maar wat voelt dat schilderen weer lekker. Helemaal uit je hoofd en je gewoon lekker uitleven op het doek. Al je zorgen kunnen vergeten en je verstand op nul zetten. Terwijl ik dit schrijf geniet ik er nog van. Nu heb ik mij even achter de computer genesteld, lekker wijntje erbij en iedereen ligt al heerlijk in bed. Ik vind het heerlijk om dan nog even in mijn eentje het 1 en ander te bekijken op de computer. Dit is mijn me-time. Geen afleidingen en gewoon lekker relaxen.

Ik log in op onze community van de Online Schilderclub en zie natuurlijk weer hoe productief onze leden zijn geweest vandaag. Er komen ontzettend mooie en leuke schilderijen voorbij en een gevoel van blijdschap overvalt mij. Wat ben ik trots op al onze leden, die met zulke grote sprongen vooruit gaan en de hartverwarmende complimenten die ze elkaar onderling geven, de stimulans die er is als er een keer iets ” fout” is gegaan, en dat ze dan gemotiveerd worden om toch door gaan om er nog iets mooiers van te maken. Echt bijzonder en wat ben ik blij om te zien, dat ze elkaar zo opbeuren en echt geïnteresseerd zijn in de ander en zijn of haar schilderijen. Het is eigenlijk 1 grote schilderfamilie, een community waar we elkaar helemaal in onze waarde laten en alles mag en niets moet op schildergebied. Er zijn wel meer vrouwen dan mannen, maar hoe tof is het dan, als je ziet dat de mannen hun eigen groep” a leage of gentleman” hebben aangemaakt ” binnen de community. En geloof me, ze komen niks tekort. Ik heb ook nog nooit iets negatiefs onderling kunnen bespeuren. Hoe anders is dat wel eens op Facebook. Soms heb ik wel eens het gevoel, als ik weer eens door mijn tijdlijn scroll, dat sommige mensen er alleen maar op uit zijn om commentaar op alles en iedereen te leveren. Waarschijnlijk beseffen ze niet eens, dat ze daar mensen echt mee kunnen raken en zelfs pijn doen. Ik denk niet, dat dit de bedoeling is van Facebook. Het zou zo fijn zijn als we meer respect voor elkaar zouden hebben. En daarom maakt het mij ook zo blij als ik zie dat in onze community negativiteit helemaal niet aan de orde is en dat iedereen met respect behandeld wordt.

En wat ben ik trots op mijn schoonmoeder en collega Corrie, die zo enthousiast onze video’s maakt voor de Online Schilderclub en alle vragen beantwoordt over het schilderen en reviews geeft over de gemaakte schilderijen. De passie die ze uitstraalt en die ze ook uitdraagt naar de leden. Echt super om te zien, en dan lees ik een paar berichtjes door van leden voor haar:

” Hai Corrie, respect voor jouw enthousiasme en kundigheid. Alles straalt creativiteit en kunst uit. Ik ben heel blij met deze online club. Het geeft mij de mogelijkheid en kans om creatief te zijn en heel veel te leren. Ik geniet er enorm van. Het is een stukje ontspanning, maar ook een passie geworden in heel korte tijd.”

“Ook ik ben dolblij met deze gezellige schilderclub! Lekker in je eigen tijd creatief bezig zijn. We hebben een paar heel moeilijke jaren achter de rug en nadat mijn moeder overleed en ik zelf ook om de haverklap in het ziekenhuis belandde was mijn zin en energie om creatief bezig te zijn naar het nulpunt gedaald. Maar nu, door jullie enthousiasme en dat van iedereen ben ik weer helemaal blij! Zo leuk en inspirerend zoals iedereen is en zoals jullie de filmpjes maken, ik heb weer helemaal de smaak te pakken. Ook geweldig zoals jullie zo snel op alles reageren, alle tips en trucs.. Ik vind het super knap hoe jullie deze geweldige schilderclub leiden. Jullie kwamen precies op het goede moment 🙂 Dank jullie wel!!”

En dan word ik helemaal warm van binnen. Wat hebben wij toch een heerlijk beroep en wat zijn wij samen een geweldig team. Jawel, en dat ook nog als schoonmoeder en schoondochter 😜. Ik ben super dankbaar, dat wij de gave hebben gekregen om te kunnen schilderen. Nu kunnen we heel veel mensen inspireren en helpen met schilderen, waarbij je ook nog heerlijk kunt ontspannen in deze vaak toch al drukke tijden. In onze community helpen we elkaar om onze creativiteit volop te benutten. Ondanks dat onze leden, de lessen vanuit huis volgen, zorgt de community er toch voor, dat je dit samen doet. Je staat er dus nooit meer alleen voor!

Ik zet de computer uit en ga nu met een voldaan gevoel naar bed. Bedankt allemaal!

Laat een bericht achter

Comment Section

2 reacties op “Wat kan schilderen toch heerlijk zijn😃


Door Tiny op 3 maart 2017

Schilderen is inderdaad heerlijk. Even alles om je heen vergeten.
Dit zouden veel meer mensen moeten doen. Lekker genieten op je eigen tempo. Kom allemaal gezellig bij de club en vergeet al je zorgen terwijl je lekker bezig bent.


Door Karlijn op 3 maart 2017

Mooi bericht Renate, en wat super fijn dat de negativiteit er niet is in jullie community! Super goed bezig 🙂

Plaats een reactie
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.