Koekje erbij?

Online schilderclubkoorts en lege schappen

Wat een ontzettend leuk initiatief de Online Schilderclub van Vrolijk Schilderij! Een vriendin van mij tipte mij over deze manier van lessen volgen. Voor mij de ideale uitkomst, omdat een reguliere cursus voor mij niet mogelijk is vanwege gebrek aan tijd en middelen. De site is mooi en helder opgezet. Er worden duidelijke lessen gegeven met veel tips en technieken. Daarnaast kan je je schilderijen delen, krijg je feedback en zijn er nog talrijke andere mogelijkheden. Het is een soort community waarin je je direct thuis voelt als creatievelingen onder elkaar.

Vanaf het moment dat het online is gegaan ben ik gaan schilderen en struin ik tot in de late uurtjes over de site. Er is een soort "Clubkoorts" ontstaan.Mijn eerste schilderij is klaar en al verkocht ook. Hiervan heb ik direct nieuwe materialen gekocht. Keurig ging ik met mijn briefje met benodigde verf naar Martin Brinkhuis. De schappen met benodigde kleuren waren leeg! Gelukkig hadden ze nog wel voorraad. Alle verf uit de schappen was al verkocht aan medecursisten van de Online Schilderclub!

Kortom een superleuke goed opgezette Club, mijn complimenten!

Bianca ter Riet

 • Een zeer prettig virus wel te verstaan!

  Wat is het leuk bij de Online Schilderclub community! Een duidelijke uitleg over technieken aan de hand van video’s die trouwens ook gebruikt worden om het ontstaan van een schilderij van A tot Z in beeld te brengen. Tips en trucs, uitleg over schildersmaterialen, iedere maand een wedstrijd (waarbij je een schilderij van Vrolijk Schilderij kunt winnen) en nog veel meer informatie die je kunt gebruiken bij deze fantastische hobby. Er wordt enorm veel gebruik gemaakt van de community: een plaats waarop iedereen zijn kunstwerk kan plaatsen en waar je niet alleen van de professionals maar ook van je mede-cursisten feedback krijgt. Feedback die je weer kunt gebruiken om je schilderij nog mooier te maken! Of je nu nog nooit een schilderskwast in je hand hebt gehad of dat je al wat meer ervaring hebt: je merkt niet alleen dat de kwaliteit van de schilderijen met sprongen vooruit gaat maar bovenal dat iedereen hier zo enorm veel plezier aan beleeft. Het is als een soort virus dat je grijpt. Een zeer prettig virus wel te verstaan! Voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen bezigheid, die zijn of haar schilderstechnieken wilt verbeteren en dit graag in een omgeving doet met veel andere creatievelingen:

  Meld je vooral aan. Je zult nog verbaasd staan wat je allemaal kunt (leren)!

  Angeline Kievits

 • Dus….wát een TOP idee, zo’n Online Schilderclub!

  Na een geweldig leuke workshop begin vorig jaar bij Vrolijk Schilderij ging ik zelf aan de slag.

  Maar je merkt dan dat het verzandt, het ontbreekt je aan feedback, tips en motivatie om

  weer verder te gaan. Steeds workshops volgen in Hengelo is niet handig, hoewel het wel héél gezellig is. Maar ik kom helemaal uit Zeeland en moet er dan een nacht voor over komen. Dus….wát een TOP idee, zo’n Online Schilderclub! Waar je schilderlessen kunt volgen wanneer jij tijd hebt en je het kunt combineren met je werk. Waar je veel leert van de video’s met lessen en allerlei goed schildertips- en technieken van Corrie en Renate van Vrolijk Schilderij. Waar je je zelfgemaakte schilderijen kunt insturen en die van anderen kunt bekijken.

  Waar je goede feedback krijgt én met andere enthousiastelingen kunt praten over de schilderijen.

  Door alleen al rond te neuzen op deze community krijg je vanzelf zin om weer verder te gaan en nieuwe schilderijen te maken! 

  Bedankt Corrie en Renate, jullie krijgen volgens mij heel Nederland zo aan het vrolijk schilderen!!

  Connie Burgs

 • Talent or not talent, that is the vraag.

  Wat moet een vervelende kleurloze kwast in hemelsnaam op een online schilderclub.

  Nou heeft u even. Na de eerste kennismaking met te gekke koeien, heel veel dikke dames en heel veel ander gespuis ontdek je plekken waar alles duidelijk wordt. Uitleg in goede en duidelijke video's zorgen voor nieuwe technieken, materialen en leuke resultaten.

  Daarnaast is er een community waar je van alles met elkaar kunt delen, schilderijen kunt plaatsen en opbouwende kritieken kunt ontvangen. Een nadeel het houd je wakker. Allerlei schilderijen komen voorbij. Stadsgezichten, dikke dames en locomekipfantjes en allemaal vrolijk, byzonder en mooi. En dat hoor je dan ook van je medecursisten. Ik voelde me als een van de weinige mannen in de club een soort Anton Heijboer, zonder talent welluswaar maar daar wordt aan gewerkt.

  Ik ben nu een vrolijke, kleurrijke Slagter en roller en weet met messen om te gaan. Alles in 1 week.

  Ik denk dat zelfs Vincent van Gogh zich geen oor zou laten aannaaien en direct lid was geworden. Sterker nog zijn lang gezochte bed staat hier al. En de club met zijn community voelt aan als een warme, bonte deken.

  Ik kan iedereen van harte aanbevelen, treed toe en talent or not talent Lets Paint the Web.

  Ed Dekker

 • Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.

  Adriane K.

  Dit is een super initiatief! 

  Ik ben heel benieuwd naar alle reacties op mijn schilderijen. En vind het leuk dat ik ook bij anderen mijn reactie mag plaatsen. Er zijn veel fantastische kunstwerken al te zien. Ik vind t leuk dat iedereen zo bezig is en er zoveel geplaatst wordt. Dit is een super initiatief! Jullie mogen trots zijn!

  Gerrie van den Nouland

  Het begon met een Whatsapp van mijn dochter. "Mam, jij vindt die schilderijen van Liz toch altijd zo leuk! Je kunt je nu opgeven om gratis een maand schilderlessen en technieken te volgen!" Dat liet ik me geen twee keer zeggen en heb me meteen ingeschreven. En wat ik aantrof? Een super leuke website waar al veel schilderijen waren geplaatst! Ik besloot het eerst allemaal rustig te bekijken en kwam terecht op de community. Hier kun je werkelijk alles vinden en delen met mede cursisten. Je kunt vragen stellen waar je ook weer heel snel feedback op krijgt. Ik was wel weer eens toe aan een uitdaging en was altijd al gefascineerd naar de achtergronden van vrolijk schilderij. Had dit al vaak uitgeprobeerd, maar het leek nergens op. Er ging een wereld voor me open toen ik de duidelijke uitleg in het filmpje van Corry bekeek. Ook de duidelijke filmpjes met schildertechnieken . Bloed zweet en tranen heeft het me gekost om met het paletmes en roller aan de slag te gaan. Maar oh wat vind ik het leuk om te doen! Ik heb me, na het maken van een schilderij, meteen opgegeven voor een jaarabonnement. Het fijne van online schilderen vind ik dat ik kan schilderen wanneer ik dit wil. Ik heb op schilderles gezeten iedere donderdagavond. Hoe vaak ik daar niet inspiratieloos gestaan heb! Ik vond het dan zonde van het geld. Deze online cursus kost niet veel, is heel divers en ook nog eens heel gezellig. Ik zou zeggen: waar wacht je op! Word ook lid. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen!

  Marian Haenen

  Al maanden keek ik steeds op Facebook en op de site van vrolijk schilderij ... verlekkerd kijken naar alle leuke schilderijen. Helaas woon ik te ver om zomaar een workshop te gaan volgen, maar ineens was daar DE oplossing, Vrolijk Schilderij begon met een Online Schilderclub. Doordat ik een maand gratis kon proberen bedacht ik me geen moment en melde me gelijk aan.Nou na 2 dagen was ik al verkocht, eindelijk had ik de stijl gevonden waar ik al zolang naar zocht, kleurrijk en vrolijk.De online workshops waar diverse technieken de revue passeren en je direct aan de slag kunt. Duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen stap voor stap. Je zet gewoon het filmpje op pauze en schildert zelf naar hartenlust voort. Verder is er elke maand een challenge ...altijd leuk om een opdracht te krijgen waar je aan bepaalde criteria zoals gebruik van materialen moet voldoen. Je kan je eigen gemaakte schilderijen posten op de site, het leuke hiervan is dat je medecursisten hier op kunnen reageren en feedback kunnen geven. Geen moeilijke site om te bedienen dus iedereen jong en oud kan hier naar hartenlust rondstruinen, ik ben verkocht en heb me aangemeld voor een jaar ........... Wie weet zie ik jullie binnenkort ook op de site.... en kunnen we samen genieten van een geweldige hobby.

  Ankie van der Burgt

  Ik ben lid geworden van de Online Schilderclub, het geeft me net dat zetje in de rug om 'te blijven' schilderen. De eerste weken alles gelezen en bekeken op de duidelijke uitleg over materialen en hoe je bepaalde technieken kunt toepassen. Duidelijke video's (voor mij heel belangrijk om dat mijn korte termijn geheugen nogal eens nalaat) en goede feedback van mede-community leden en van Corrie en Renate. Ook bij vragen een snelle reactie terug. Je kunt alles op je eigen tempo en tijd doen en overal je eigen draai aan geven.Alle schilderijen kun je op de community delen en wanneer je wil, zelfs te koop aanbieden. Er zijn challenge's waaraan je deel kunt nemen waarbij de winnaar weer iets leuks kan winnen. Dit motiveert meteen om te schilderen. Ik heb ook een boel ideeën en hoop deze op doek te realiseren, en met deze Online Schilderclub gaat me dat zeker lukken. En zoals met alles je moet het uiteindelijk zelf doen maar ik ben in ieder geval zeer enthousiast, en kan het iedereen aanbevelen. Ook voor het geld hoef je het niet te laten, er zijn diverse abonnementen, je kan per maand, per jaar of zelfs abonnementen met extra workshops nemen. Ik zou zeggen, doe mee, ik garandeer dat je er geen spijt van zult krijgen. Wellicht tot in de community!

  Word jij ook zo blij van schilderen en wil je dit graag delen met andere creatievelingen in deze community?