Koekje erbij?

Over Corrie en Renate

en hun gezamenlijke passie voor schilderen

"Onze missie is om je goed en professioneel te leren schilderen en je te helpen met de ontwikkeling van je eigen unieke stijl"

In 2010 is Vrolijk Schilderij ontstaan en maakten wij  van onze passie schilderen, een concept om mensen blij te maken. Wij hebben allebei al jarenlange ervaring als professioneel kunstenaar. Ook gaf Corrie al jarenlang schilderles aan cursisten en samen hebben we vele workshops gegeven. Inmiddels is Vrolijk Schilderij uitgegroeid tot een begrip en mogen wij onszelf de trendsetters van kleurrijke kunst noemen. Meer dan 61.000 fans op Facebook, een eigen galerie in Ootmarsum en onze schilderijen hangen in binnen- en buitenland aan de muur en in galeries.

Dit was voor mij reden om eens na te denken over hoe wij onze gezamenlijke passie om te schilderen kunnen delen met jou, zodat jij dit gevoel ook zelf kunt ervaren... Zo is de Online Schilderclub dan ook ontstaan. Zelf lekker schilderen in jouw eigen tijd, gewoon vanuit huis en door het lidmaatschap van de community ook een vorm van samen schilderen. Dus wordt jij net zo blij van schilderen als wij en wil je dit oppakken in onze community? Dan ben je natuurlijk meer dan welkom! Wij laten iedereen in zijn of haar eigenwaarde, niets moet en alles mag. Dus of je nu een beginner bent of al een gevordener schilder, wij hebben voor ieder wat wils. 

Met creatieve groet,

Corrie en Renate

Ons team

Corrie Leushuis

Kunstenaar en lerares

Check biografie

Renate Rolefes

Kunstenaar, lerares en technische support

Check biografie

Biografie Corrie Leushuis

Corrie Leushuis is een professionele kunstenares. Al vele jaren werkt zij in haar eigen atelier aan kunstwerken waarin zij zichzelf kan vinden. Tekenen en schilderen zijn haar passie en er gaat geen dag voorbij zonder dat zij een pen of kwast in haar hand heeft gehad. Al in haar vroege jaren op de kleuterschool werd zij zich bewust van haar talent. Haar tekeningen werden geprezen en zij merkte dat zij met haar talent mensen kon boeien. Haar latere stappen richting de AKI waren de meest logische. Door de jaren heen heeft Corrie zich gevormd tot een zeer veelzijdige kunstenares. Geboeid door de alledaagse dingen om haar heen, ontwerp en schildert zij op een vrolijke, warme realistische manier, waarbij zij probeert de toeschouwer mee te voeren in haar wereld.

Enkele voorbeelden van Corrie's werken

Biografie Renate Rolefes

Renate Rolefes is een professionele kunstenares, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Zij werkt al vele jaren in haar eigen atelier, waarbij zij veelal realistische portretten en schilderijen in opdracht maakte.

Na de HAVO heeft ze in 1995 de Tweedegraads Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid afgerond. Haar werken hadden veelal thema's rond het afscheid, maar natuurlijk ook vrolijke thema's. In de jaren erna heeft ze veelal in opdracht gewerkt en weinig tijd besteed aan "eigen" werk. Wel heeft ze in scholen, cafe's etc. in binnen- en buitenland vele muurschilderingen gemaakt.

In 2007 heeft Renate haar eigen bedrijf Doodgewone Zaak opgericht om grafkisten en urnen te gaan beschilderen, om zo van het afscheid toch iets persoonlijks te maken.

Op dit moment schildert ze samen met haar schoonmoeder vrolijke schilderijen van dieren en andere onderwerpen voor Vrolijk Schilderij.

Enkele voorbeelden van Renate's werken

Wat anderen over ons zeggen

Fijn om bij deze club te horen

Door jullie enthousiasme en passie is het heel motiverend om op deze "online" manier de lessen te volgen. In ons eigen tempo, niks moet, heel veel mag. En zoals Corrie vaak zegt

"geen probleem". Fijn om bij deze club te horen.

Anita Castro

 • Jullie brengen je passie op ons allemaal over ! 

  Wat heerlijk Corrie, als je van je passie je beroep kunt maken. En ook nog eens die passie op ons allemaal over te brengen samen met Renate.

  Angeline Kievits

 • Geweldig deze cursus, jullie zijn kanjers.

  Geweldig deze cursus, jullie zijn kanjers. Heel gezellig om naar de lessen te kijken, je doet het zo goed en op een leuke manier. Heel prettig om te volgen. Je hebt er ook nog een fijne stem voor Corrie.

  Na een drukke dag zeg ik tegen mijn man ,ik ga naar zolder met Corrie, even tijd voor mezelf. En daar ben ik dankbaar voor.

  Brenda

 • jullie zijn een stimulans, en de interactie met medecursisten is geweldig.

  Heel fijn om hier via deze weg eindelijk mijn passie in schilderen te hebben gevonden ... na 1 maand ben ik al niet meer te stoppen en zit boordevol idee├źn, ben benieuwd wat de toekomst brengt in lessen. Maar als het zo is als deze anderhalve maand mogen jullie er wat mij betreft jaren mee doorgaan .... jullie zijn een stimulans, en de interactie met medecursisten is geweldig

  Marian Haenen

 • Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.